versión en Castellano 


  Esteu a: inici, noticies. Usuari no registrat    



« Maig 2025 »

Per reduir la desconnexió social amb la ciutat    
06.05.2025



Fertilitzar o no fertilitzar? En cas afirmatiu Quant?    
06.05.2025



Les causes de l'apagada    
06.05.2025



Mentre la ciutat es va aturar, el camp va continuar treballant    
06.05.2025



Un fons únic europeu?    
06.05.2025







Notícies



Infollotja 


Setmanalment trobarà en aquest butlletí informatiu, la informació de les tendències, els preus fixats i les notícies d'interès pel sector.

registri's ara »  


Un viatge a Roma amb avió emet més CO2 que menjar carn tot un any

30.04.2021

El sector ramader europeu, a través d'European Livestock Voice, ha elaborat un vídeo amb "Les 9 paradoxes de la Granja a la Taula". En aquest vídeo volen cridar l'atenció a l'opinió pública sobre el fet, que tot i les bones intencions, l'Estratègia de la Granja a la Taula no pren en consideració la situació real i els desafiaments de el sector ramader. A continuació s'enumeren algunes d'aquestes paradoxes:

La nutrició omnívora ha contribuït, en gran mesura, al fet que l'ésser humà s'hagi convertit en l'ésser evolucionat i intel·ligent que coneixem.

La ramaderia no treu terres de cultiu: la superfície dedicada a la ramaderia i a el pasturatge a la UE s'ha mantingut constant en els últims 60 anys mentre que la població ha augmentat en 125 milions d'habitants i l'esperança de vida s'ha incrementat en 10 anys, fins als 80 anys.

L'alimentació de la ramaderia no competeix amb l'alimentació humana: l'alimentació de la ramaderia es basa en un 86% en restes vegetals riques en cel·lulosa, no digeribles per l'organisme humà.

La ramaderia no és la gran responsable de les emissions de CO2: la ramaderia de la UE només emeti un 7,2% de les emissions de CO2. A més, és més eficient que la ramaderia mundial que emet un 14%. Els grans emissors de CO2 són la indústria, els transports i l'energia per a zones residencials. Per exemple, una persona que voli anada i tornada de Brussel·les a Roma emet més CO2, que menjar carn tot un any, de manera moderada.

Reduir la producció ramadera de la UE empitjoraria les emissions de CO2 i el benestar animal a nivell mundial: reduir la producció ramadera a la UE comportaria augmentar-la en la resta de món, on es produeixen amb menys restriccions mediambientals i de benestar animal, de manera que augmentarien les emissions de CO2 i empitjoraria la protecció animal de manera global. A més s’impactaria l'economia de la UE ja que la ramaderia està relacionada amb molts altres sectors (indústria, fertilitzants, tèxtil, cosmètic, farmacèutic, etc.).

Sense ramaderia no hi hauria prou adobs orgànics per a la producció ecològica: La CE vol augmentar la producció ecològica en un 25% per al 2030, però si es redueix la producció ramadera no hi hauria prou adobs orgànics per dur a terme aquest objectiu.

Manté l'ocupació: una explotació, de mitjana, garanteix 9 llocs de treball.

Mantenir la ramaderia a la UE garanteix cadenes de subministrament curtes.

La ramaderia impedeix l'abandonament de terres, construccions sense restriccions, desequilibris hidrogeològics i pèrdua de biodiversitat.

Necessitem més arguments?

Jesús Domingo
E: 26/04/2021



Què és   Serveis   Notícies   Agenda   Registre   Preus   Contacte
De dilluns a divendres, de 8:00 a 15:00 hores: Gran Via Jaume I, 46 - 17001 Girona Tel. 972418500  
Divendres, de 19:30 a 22:00 hores: Palau de Fires. Passeig de la Devesa, 34-36 - 17001 Girona Tel. 972203833  
© 2005 Cambra de Comerç de Girona   Avís legal   llotjagirona@telefonica.net