versión en Castellano 


  Esteu a: inici, noticies. Usuari no registrat    



« Abril 2024 »

És possible una agricultura sense plàstics?    
04.04.2024



Aigua, aliments, medi ambient    
04.04.2024



El sector agroalimentari a l'economia espanyola    
04.04.2024



Suavitzar les exigències mediambientals de la PAC    
04.04.2024



Hem exportat menys carn de porc    
04.04.2024



Critiquen “no recomanar” menjar menys carn    
04.04.2024







Notícies



Infollotja 


Setmanalment trobarà en aquest butlletí informatiu, la informació de les tendències, els preus fixats i les notícies d'interès pel sector.

registri's ara »  


Els veterinaris catalans plantegen els principals reptes de la professió per a 2018

26.01.2018

Els veterinaris catalans han elaborat una sèrie de reptes per al anys 2018. Uns reptes detectats que formen part d'una problemàtica global que afronten tots els professionals de la salut. En l'àmbit veterinari, incideixen directament en qualsevol de les branques professionals on actua la veterinària, des de les clíniques d'animals de companyia i l'atenció als animals de granja, fins als serveis de control de la seguretat i la indústria alimentària, d'importació i exportació d'animals i aliments carnis o en la pròpia indústria farmacèutica. Els set reptes veterinaris que incidiran en la professió durant el 2018, són:

-Promoure un ús racional dels antibiòtics per al control de malalties. Els veterinaris afronten el nou any amb la necessitat de l'adopció de mesures de control més estrictes davant les resistències antimicrobianes ja detectades i de les noves que es detectaran.

-Vigilar el increment de les malalties infeccioses. El increment de la incidència de malalties parasitàries, infeccioses i de zoonosi transmissibles està relacionat amb el fenomen del canvi climàtic, però, també, al increment de la mobilitat global d'animals i persones.

-Motivar una major col•laboració entre professionals de la salut. S'imposa la necessitat d'una col•laboració més estreta amb tots els col•lectius professionals de la salut, per a generar sinergies i treballar d'una manera més eficaç en la prevenció i el control de malalties, i per a una promoció d'una millor salut global.

-Potenciar el suport a les facultats de veterinària. Oferir una visió més àmplia de les oportunitats professionals per als estudiants de veterinària i millorar el suport per als veterinaris després de superar la llicenciatura per garantir l'exercici professional en tots els àmbits i amb les millors condicions possibles.

-Ampliar el suport als professionals de veterinària. Fer un seguiment professional del sector veterinari per avaluar les dificultats de l'exercici de la professió, establir un seguiment de les condicions de treball i crear una 'finestreta única' per assessorar i promoure oportunitats professionals.

-Revisar el marc regulador de les empreses veterinàries. Per garantir la coexistència de diferents models comercials, però, també, per garantir la professionalitat en aquests entorns comercials i, al mateix temps, explorar les implicacions per a la regulació de noves tecnologies, com la telemedicina.

-Millorar la percepció de la societat i la incidència pública. Especialment per promoure el valor de l'atenció veterinària i la comprensió dels usuaris sobre els costos i les tarifes veterinaris. També, amb l'objectiu de desenvolupar una agenda local i global d'actuacions liderades pels veterinaris en temes o àmbits la salut pública, l'educació i la regulació.

Aquests reptes han estat recollits a la seva pàgina web per l'Organització Col·legial Veterinària Espanyola.

JDM
08.01.2018



Què és   Serveis   Notícies   Agenda   Registre   Preus   Contacte
De dilluns a divendres, de 8:00 a 15:00 hores: Gran Via Jaume I, 46 - 17001 Girona Tel. 972418500  
Divendres, de 19:30 a 22:00 hores: Palau de Fires. Passeig de la Devesa, 34-36 - 17001 Girona Tel. 972203833  
© 2005 Cambra de Comerç de Girona   Avís legal   llotjagirona@telefonica.net