versión en Castellano 


  Esteu a: inici, noticies. Usuari no registrat    



« Abril 2024 »

És possible una agricultura sense plàstics?    
04.04.2024



Aigua, aliments, medi ambient    
04.04.2024



El sector agroalimentari a l'economia espanyola    
04.04.2024



Suavitzar les exigències mediambientals de la PAC    
04.04.2024



Hem exportat menys carn de porc    
04.04.2024



Critiquen “no recomanar” menjar menys carn    
04.04.2024







Notícies



Infollotja 


Setmanalment trobarà en aquest butlletí informatiu, la informació de les tendències, els preus fixats i les notícies d'interès pel sector.

registri's ara »  


Un estudi del Parlament Europeu proposa tres possibles polítiques per fer front a l'augment de producció previst en boví de carn i llet

07.03.2017

El Parlament Europeu (PE) ha elaborat un informe sobre el sector boví (llet i carn) a la UE, en què destaca que es tracta d'un sector de gran pes, ja que suposa el 39% del valor de la producció agrària de la UE. No obstant això, assenyala que la seva productivitat continua sent molt heterogènia, amb variacions de més del 25% de mitjana, entre les explotacions de la UE-15 i de la UE-13.

L'informe també ha apuntat que els pagaments directes de la PAC juguen un paper molt important en els ingressos de les explotacions de boví. En les explotacions lleteres, com a mitjana, els pagaments PAC suposen un 70% dels ingressos, mentre que a les explotacions de boví de carn poden ser més del 100%. En simulacions d'ingressos sota les condicions de la nova PAC s'ha vist, que en la majoria dels casos, els ingressos de les explotacions són superiors amb la nova PAC que amb l'antiga.

A més, es preveu que en un futur proper augmenti l'oferta de carn i llet de manera que per evitar un descens dels preus als productors, l'informe planteja tres possibles polítiques:

-Concedir una prima per al bestiar boví (bé per a tot el boví o només per a vaques alletants i lleteres) que pasturen a l'exterior durant període mínim de temps. Aquest ajut hauria d'estar lligada a objectius mediambientals, com la biodiversitat, manteniment del paisatge, zona desfavorida o extensificació. Podria ser pagada directament al ramader sota el pagament verd del primer Pilar de la PAC o també procedir del segon Pilar.

-Iniciatives d'informació i transparència de mercat per tal de reduir la volatilitat dels preus, especialment de la llet. L'informe esmenta l'establiment d'Observatoris, realització d'informes de mercat i de previsions.

-Desenvolupar estratègies de comercialització de manera que un augment de l'oferta no comporti una reducció dels preus. Aquestes estratègies podria incloure la promoció internacional i el suport d'infraestructures. A més, caldria establir polítiques nacionals i comunitàries que donin suport a la diferenciació dels productes en els mercats domèstics i internacionals, com per exemple a través de sistemes voluntaris de benestar animal, diversificació de productes etc, que mantinguin una alta reputació de la qualitat del producte.


Jesús Domingo
05.03.2017



Què és   Serveis   Notícies   Agenda   Registre   Preus   Contacte
De dilluns a divendres, de 8:00 a 15:00 hores: Gran Via Jaume I, 46 - 17001 Girona Tel. 972418500  
Divendres, de 19:30 a 22:00 hores: Palau de Fires. Passeig de la Devesa, 34-36 - 17001 Girona Tel. 972203833  
© 2005 Cambra de Comerç de Girona   Avís legal   llotjagirona@telefonica.net