versión en Castellano 


  Esteu a: inici, noticies. Usuari no registrat    



« Abril 2024 »

És possible una agricultura sense plàstics?    
04.04.2024



Aigua, aliments, medi ambient    
04.04.2024



El sector agroalimentari a l'economia espanyola    
04.04.2024



Suavitzar les exigències mediambientals de la PAC    
04.04.2024



Hem exportat menys carn de porc    
04.04.2024



Critiquen “no recomanar” menjar menys carn    
04.04.2024







Notícies



Infollotja 


Setmanalment trobarà en aquest butlletí informatiu, la informació de les tendències, els preus fixats i les notícies d'interès pel sector.

registri's ara »  


Tres cellers i un centre tecnològic

07.03.2017

Tres cellers i un centre tecnològic investigaran els efectes de l'oxigen en el procés de vinificació

El Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) ha aprovat el finançament del projecte d'I + D GESTIREDOX "Estratègies de gestió de l'oxigen com a factor clau en l'optimització dels processos i millora de la qualitat dels vi", en el marc del programa FEDER Interconnecta destinat a finançar grans projectes nacionals de desenvolupament experimental sota el format de la cooperació publico-privada.

L'objectiu d'aquest projecte de desenvolupament experimental, que es durà a terme durant els propers dos anys amb una inversió de més d'un milió cent mil euros, és estudiar i conèixer el paper de l'oxigen en cadascuna de les etapes del procés d'elaboració del vi, des de les fases inicials com són la verema i la fermentació fins a l'embotellament, per garantir una forma de vinificació que incrementi la qualitat de vi.

L'oxigen és un compost clau en la qualitat del vi ja que intervé de forma crucial des del moment de collita fins al consum final del producte. L'aportació d'oxigen al vi durant el procés d'elaboració segueix sent encara avui un dels punts crítics de control en les diferents etapes del procés de vinificació, per això, conèixer la quantitat d'oxigen que necessita un tipus de vi en un moment determinat és un dels grans reptes de l'enologia actual.
Hi participen Cellers Barbadillo (Andalusia), Cellers i Vinyes Fontana (Castella i la Manxa) i Adegas Valmiñor (Galícia)

Amb aquesta iniciativa es pretén optimitzar la gestió d'oxigen durant tot el procés de vinificació, des de la collita del raïm fins al moment de consum, tot això amb la finalitat d'obtenir un producte de gran qualitat i, minimitzar d'aquesta manera els riscos econòmics que suposa una mala gestió d'aquest compost.

El projecte està promogut per un consorci pluriregional, en el qual intervenen tres socis empresarials, liderat per Bodegas Barbadillo (Andalusia), Cellers i Vinyes Fontana (Castella i la Manxa) i Adegas Valmiñor (Galícia). A més, al costat d'aquestes bodegues participa el centre d'Investigació VITEC (Centre Tecnològic del Vi), localitzat a Catalunya.

Com a resultat del projecte GESTIREDOX, cada celler del consorci podrà establir els seus protocols de gestió d'oxigen en cada etapa, per a cada varietat i tipus de vi, garantint l'absència de defectes, l'estabilitat del vi i el seu màxim potencial organolèptic, a més de maximitzar la qualitat del producte final en el moment del seu consum.


Jesús Domingo
05.03.2017



Què és   Serveis   Notícies   Agenda   Registre   Preus   Contacte
De dilluns a divendres, de 8:00 a 15:00 hores: Gran Via Jaume I, 46 - 17001 Girona Tel. 972418500  
Divendres, de 19:30 a 22:00 hores: Palau de Fires. Passeig de la Devesa, 34-36 - 17001 Girona Tel. 972203833  
© 2005 Cambra de Comerç de Girona   Avís legal   llotjagirona@telefonica.net