versión en Castellano 


  Esteu a: inici, noticies. Usuari no registrat    



« Abril 2024 »

És possible una agricultura sense plàstics?    
04.04.2024



Aigua, aliments, medi ambient    
04.04.2024



El sector agroalimentari a l'economia espanyola    
04.04.2024



Suavitzar les exigències mediambientals de la PAC    
04.04.2024



Hem exportat menys carn de porc    
04.04.2024



Critiquen “no recomanar” menjar menys carn    
04.04.2024







Notícies



Infollotja 


Setmanalment trobarà en aquest butlletí informatiu, la informació de les tendències, els preus fixats i les notícies d'interès pel sector.

registri's ara »  


Perdre pes amb una dieta de pernil i vi

12.06.2015

Defensen una dieta de pernil i vi per a perdre entre quatre i sis quilos al mes. Ambdós aliments tenen propietats per a la salut i un efecte reconstituent

La dieta del vi i del pernil és un règim dissenyat per a perdre entre quatre i sis quilograms en quatre setmanes, encara que com explica el seu creador, Rubén Bravo, expert en nutrició i gastronomia del Institut Mèdic Europeu de la Obesitat, és important de tenir en compte les instruccions nutricionals individuals previstes per a dones, homes o esportistes. Se basa en el consumo diari de dos superaliments: el vi i el pernil. "Tant el pernil ibèric com el vi negre són dos aliments amb demostrades propietats per a la salut, i que en un consum moderat i pautat ens ajudaran a prevenir multitud de malalties del cor i degeneratives, al mateix temps que notarem el seu efecte reconstituent, aportant-nos una sensació de vitalitat i descans nocturn", fa ressaltar Rubén Bravo. És recomanable en primavera, ja que ajuda a combatre la abstenia primaveral.

Bravo, autor de la 'Dieta del Vino y el Jamón' (DVJ), que està centrada en aquets dos ingredients, opina que son claus, pels seus beneficis per a la salut dels sistemes circulatori i nervis, el seu aporto nutritiu i la seva contribució al control del peso.

La DVJ dura 4 setmanes i permet una pèrdua aproximada de pes de entre 4 y 6 quilos, depenent de la composició corporal, sexe i activitat física de la persona que la segueixi. Pot descarregar-se de forma gratuïta i, com a mostra, s’ofereixen els menús diaris per a 7 dies, des de la web el IMEO
(www.imeoobesidad.com/dietadelvinoyeljamon.php).

Sense tenir que fer aquesta dieta, el consum de pernil i vi sempre es beneficiós

Independentment de que segueixi la DVJ, d’acord a Bravo, "moltes persones poden beneficiar la seva salut i silueta, simplement incorporant el pernil ibèric i el vi negre, de forma regular i moderada, a la seva alimentació del dia a dia".

"Les recomanacions sobre el consum del vi negre són molt diverses entre uns estudis i altres, però un bon equilibri es tomar dos copes diàries distribuïdes en ingestes diferents per a els homes, i una copa, a ser possible en la hora del sopar, en el cas de las dones", explicava aquest expert a Efe.

En quant al pernil ibèric, per a Bravo són recomanables uns 120 grams diaris, tant per a homes com per a dones, distribuïts en desdejuni i sopar, i uns 150 grams diaris per aquells practiquen esport.

D’acord amb aquest professional, aquests alimentes ofereixen, per separat, un ajut front a diverses patologies gràcies a la seva composició i, si estan junts en la alimentació, "el seu potencial terapèutic augmenta, per exemple front a les dolences cardiovasculars i per què són uns "multivitamínics reconstituents", que beneficien l’organisme per diferents vies", indica el dietista.

"Per això no és de estranyar que siguin dos aliments recomanats sovint per endocrinòlegs, cardiòlegs i experts en nutrició, a aquells pacients que pateixen malalties del cor o tenen cert risc de patir-les", recalca.

El vi per a la dieta ha de ser negre i el pernil, millor si es de “bellota”

"El vi ha de ser negre, ja que la potència terapèutica del ‘resveratrol’ i els tanins, dos compostos saludables del raïm, es troben principalment a la pell d’aquesta fruita, i en el vi negre, la maceració en el seu procés de elaboració que se realitza con el gra de raïm complet permet la seva absorció per part del vi", segons Bravo.

Pel que fa a qualitat del vi, la seva anyada o les seves característiques organolèptiques, per a aquest expert "es suficient amb elegir vins de qualitat mitjana, ja siguin joves, criança, reserva o gran reserva i, si compta amb denominació d’origen encara millor, ja que estarà assegurada la seva qualitat en tot el procés d’elaboració i embotellat".

Pel que fa al pernil, per a Bravo es millor que sigui ibèric i, preferiblement, 'de bellota', ja que el seu contingut en polifenols, compostos antioxidants i antiinflamatoris, es superior en aquesta varietat i disfruten de un millor perfil de greixos saludables.

Aquest especialista destaca que "un recent estudi del Hospital Ramón y Cajal, de Madrid (Espanya) conclou que el consum moderat, regular i controlat de pernil ibèric te efectes beneficiosos en la salut cardiovascular".

Bravo recomana prendre el vi negre al menys en el sopar, doncs "actua a favor del som reparador i el repòs profund, en produir una lleugera disminució de la pressió arterial i de la activitat del sistema nerviós central, aportant una lleu quantitat de melatonina, neurotransmissor involucrat en el som profund".

Per altre costat, Bravo assenyala que el seu DVJ proposa "un esmorzar complet, saludable i contundent, que podem incorporar als nostres desdejunis diaris, elegint el pernil ibèric como protagonista".

"Una rebanada de pa integral, amb un poc de tomata triturat o sencer, un raig d’oli d’oliva extra, i uns 50 grams de pernil ibèric", són una bona proposta, per aquest expert. Esperem que aquells que ho segueixen arribin a obtenir els resultats exposats per aquest expert. Personalment pot assegurar que va be, pateixo una afecció cardíaca, però gairebé diàriament prem uns 300 cl. de vi negre i uns 100 grams de pernil serrano. Mai m’he penedit, ans al contrari, de seguir aquesta minidieta. Cert que no perdo pes, però també ho és que no augmento.


Jesús Domingo



Què és   Serveis   Notícies   Agenda   Registre   Preus   Contacte
De dilluns a divendres, de 8:00 a 15:00 hores: Gran Via Jaume I, 46 - 17001 Girona Tel. 972418500  
Divendres, de 19:30 a 22:00 hores: Palau de Fires. Passeig de la Devesa, 34-36 - 17001 Girona Tel. 972203833  
© 2005 Cambra de Comerç de Girona   Avís legal   llotjagirona@telefonica.net