versión en Castellano 


  Esteu a: inici, noticies. Usuari no registrat    



« Abril 2024 »

És possible una agricultura sense plàstics?    
04.04.2024



Aigua, aliments, medi ambient    
04.04.2024



El sector agroalimentari a l'economia espanyola    
04.04.2024



Suavitzar les exigències mediambientals de la PAC    
04.04.2024



Hem exportat menys carn de porc    
04.04.2024



Critiquen “no recomanar” menjar menys carn    
04.04.2024







Notícies



Infollotja 


Setmanalment trobarà en aquest butlletí informatiu, la informació de les tendències, els preus fixats i les notícies d'interès pel sector.

registri's ara »  


Actuar contra la fam a nivell nacional

09.08.2013

El lideratge i les actuacions a nivell nacional resulten crucials i els governs són els principals responsables de garantir la seguretat alimentària dels seus ciutadans. Així ho va assegurar ahir el director general de la FAO, José Graziano da Silva, en una reunió d’alt nivell sobre la visió de les Nacions Unides d’una estratègia contra la fam al món per després de 2015, any en què es compleix el termini per assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM) de l'ONU.

"Els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni ens han fet avançar. Però amb 870 milions de persones que segueixen patint fam, la lluita contra la inseguretat alimentària està lluny d’haver acabat", va advertir Graziano da Silva.

"L'única resposta efectiva a la inseguretat alimentària és el compromís polític a nivell nacional, i reforçat a nivell regional i mundial per la comunitat internacional de donants i les organitzacions internacionals", va dir, i va assenyalar que l’actitud del món cap a la fam ha canviat profundament.
"El dret a l’alimentació en el context de la seguretat alimentària nacional és ara un lloc per discutir polítiques acceptada a tot el món", ha afegit.

El desenvolupament rural és necessari
Segons el director general, ja que el món produeix aliments suficients per a tota la població, l’èmfasi s’ha de posar en l’accés als aliments i a una nutrició adequada a nivell local. "Necessitem -ha indicat- que els sistemes alimentaris siguin més eficients i equitatius".

Ha subratllat que aquest progrés requerirà una important inversió pública i privada en les zones rurals, on viu més del 70 per cent de les víctimes de la fam i on milions de persones depenen de l’agricultura per obtenir aliment i llocs de treball, incloent 500 milions de famílies de petits productors agrícoles.

No obstant això, el responsable de la FAO va advertir que tot i que els governs nacionals són els primers responsables de garantir que els seus ciutadans s’alimenten, l’economia globalitzada d’avui vol dir que cap país pot actuar sol.

"Les mesures adoptades per un país o una empresa pot afectar la seguretat alimentària dels altres, mentre que els conflictes poden conduir a la inestabilitat als països i regions veïns", va assegurar.

Ha insistit que "els impactes sobre els recursos ambientals i naturals no són únicament nacionals i és pràcticament impossible regular els mercats i les activitats a nivell nacional".

Com a exemples d’esforços multilaterals en suport a les actuacions nacionals per reduir la fam i aconseguir un desenvolupament més sostenible, va citar l’enfortiment del Comitè de Seguretat Alimentària Mundial i l'Equip de tasques d’alt nivell del Secretari General de les Nacions Unides sobre la Seguretat Alimentària Mundial. Un altre exemple seria el desafiament Fam Zero llançat pel secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, el juny passat durant la Conferència sobre Desenvolupament Sostenible Rio +20.

Les polítiques públiques han de també crear oportunitats per als més desfavorits, entre ells els agricultors de subsistència i a petita escala, les dones, els joves i els pobles indígenes, va concloure Graziano da Silva.


JDM



Què és   Serveis   Notícies   Agenda   Registre   Preus   Contacte
De dilluns a divendres, de 8:00 a 15:00 hores: Gran Via Jaume I, 46 - 17001 Girona Tel. 972418500  
Divendres, de 19:30 a 22:00 hores: Palau de Fires. Passeig de la Devesa, 34-36 - 17001 Girona Tel. 972203833  
© 2005 Cambra de Comerç de Girona   Avís legal   llotjagirona@telefonica.net