versión en Castellano 


  Esteu a: inici, noticies. Usuari no registrat    



« Abril 2024 »

És possible una agricultura sense plàstics?    
04.04.2024



Aigua, aliments, medi ambient    
04.04.2024



El sector agroalimentari a l'economia espanyola    
04.04.2024



Suavitzar les exigències mediambientals de la PAC    
04.04.2024



Hem exportat menys carn de porc    
04.04.2024



Critiquen “no recomanar” menjar menys carn    
04.04.2024







Notícies



Infollotja 


Setmanalment trobarà en aquest butlletí informatiu, la informació de les tendències, els preus fixats i les notícies d'interès pel sector.

registri's ara »  


Els joves agricultors i ramaders reivindiquen el seu protagonisme en la producció d'aliments del futur

05.12.2018

La capacitat d'Espanya per produir aliments en el futur dependrà del suport amb què compten els joves agricultors i ramaders. És un dels missatges que la federació jove de la Unió de Petits Agricultors i Ramaders (UPA Jove) ha llançat aquest dimecres 28 en la seva trobada nacional, celebrat a Almeria per reclamar el protagonisme que creuen necessari. Les dificultats per accedir a la terra, la manca de preus justos i els frens perquè la innovació arribi al camp, les principals traves.

L'experiència de joves que acaben d'incorporar-se a l'agricultura o la ramaderia pot ser de gran ajuda a altres que desitgen començar un projecte com a productors d'aliments. Amb aquest objectiu, UPA Jove ha celebrat aquesta trobada a Almeria, que ha reunit més de 200 participants.

Els joves han coincidit a assenyalar les dificultats per accedir a la terra, pel seu alt preu, com una de les majors barreres per incorporar-se. "Ara per ara", asseguren, "és gairebé impossible incorporar-se si no ets de família agrària i algú et cedeix les seves terres i instal•lacions".

La manca d'apoderament a l'hora de negociar els preus que perceben per la seva producció és un altre dels principals problemes dels joves agricultors i ramaders. Això provoca que la professionalització es limiti a "ser un bon productor, però no en ser un empresari que controla els seus beneficis", han explicat els participants en la trobada.

La innovació i la digitalització són vistes com una oportunitat pels joves productors, que en principi són més proclius a utilitzar aquestes eines en les seves explotacions, però també, en part, com una barrera: "És difícil per a les explotacions familiars accedir a solucions que en ocasions tenen un cost alt ", afirmen.

La PAC i les diferents legislacions que regulen l'activitat agroramadera també han de donar resposta a les necessitats dels joves productors, i no, com passa en molts casos, lamenten des de l'organització, "ser més un problema que una solució".
En tot cas, per UPA Jove, els i les agricultors i ramaders del futur, volen tenir el seu propi protagonisme a l'hora de cambiar la forma de treballar el camp: "disposar de més ajuda tecnològica a preus assequibles marcarà que la professió agrària sigui més atractiva . El temps de descans, l'oci i la possibilitat de relacions són imprescindibles perquè la joventut del món rural avanç en igualtat amb la del món urbà ".

UPA ha posat en valor trobades com el celebrat a Almeria, com una mostra de l'esforç de l'organització per reforçar la seva xarxa i aconseguir que els i les joves s'interessin per participar i assolir el protagonisme dins de la seva organització.

La trobada ha comptat amb la col·laboració del INJUVE, de la Junta d'Andalusia i de l'entitat Cajamar, a més de la participació d'UPA Andalusia.

JDM
02.12.2018



Què és   Serveis   Notícies   Agenda   Registre   Preus   Contacte
De dilluns a divendres, de 8:00 a 15:00 hores: Gran Via Jaume I, 46 - 17001 Girona Tel. 972418500  
Divendres, de 19:30 a 22:00 hores: Palau de Fires. Passeig de la Devesa, 34-36 - 17001 Girona Tel. 972203833  
© 2005 Cambra de Comerç de Girona   Avís legal   llotjagirona@telefonica.net