versión en Castellano 


  Esteu a: inici, noticies. Usuari no registrat    



« Abril 2024 »

És possible una agricultura sense plàstics?    
04.04.2024



Aigua, aliments, medi ambient    
04.04.2024



El sector agroalimentari a l'economia espanyola    
04.04.2024



Suavitzar les exigències mediambientals de la PAC    
04.04.2024



Hem exportat menys carn de porc    
04.04.2024



Critiquen “no recomanar” menjar menys carn    
04.04.2024







Notícies



Infollotja 


Setmanalment trobarà en aquest butlletí informatiu, la informació de les tendències, els preus fixats i les notícies d'interès pel sector.

registri's ara »  


El consumidor no relaciona el comerç en línia amb el seu impacte mediambiental

30.04.2018

El consumidor no relaciona ‘motu proprio’ la vinculació del comerç en línia (transport, emissions, envasos addicionals, etc.) amb el medi ambient. Aquesta és una de les conclusions de l'estudi que ASEDAS, Associació Espanyola de Distribuïdors, Autoserveis i Supermercats, i la Universitat Complutense de Madrid van presentar ahir.

Segons aquesta anàlisi, en el futur, un dels reptes del comerç alimentari és fer compatible la reducció d'emissions de CO2 amb el creixement del repartiment a domicili d'alimentació. Abordant el impacte urbanístic a la ciutat, per la qual cosa cal assegurar una mobilitat sostenible que abasta també altres qüestions com el impacte acústic, les zones de càrrega i descàrrega o l'accés als habitatges.

En aquesta línia, el comerç electrònic s'enfronta també a la necessitat de mantenir el trinomi preu-qualitat-varietat en l'oferta d'alimentació, per al que és necessari que el cost del repartiment no repercuteixi en els preus i en la competitivitat de les ensenyes .

Finalment, en relació amb l'accés dels ciutadans a l'alimentació saludable, a hores d'ara, la presència de la cadena digital és molt dispar en les diferents zones d'Espanya, mentre que el supermercat -de diferents mides- assegura l'accés de la immensa majoria dels consumidors en la proximitat dels seus llocs de residència o treball.

Els motius més rellevants per a la compra online són la confiança en el pagament, la possibilitat de triar diferents marques, la facilitat del web per triar els productes i la confiança dipositada en l'ensenya, sent el preu el factor menys valorat.

Un dels grans punts forts del comerç en línia és la seva facilitat d'adaptació a les circumstàncies laborals del consumidor actual. La compra en línia es realitza majoritàriament, segons el 80% dels enquestats que afirma treballar fora de la llar, de dilluns a divendres en horari de matí o migdia -el 37% - i, si s'afegeix l'horari laboral de tarda, s'arriba al 75% de la mostra. A més, el 75% ho fa des de l'ordinador, tot i que avança l'ús de dispositius mòbils.

L'element de conveniència es consolida en dades com que el major ús del canal en línia es fa quan fa falta la reposició de productes de gran pes i volum i també quan es donen condicions climatològiques adverses, com dies molt freds, molt calorosos o plujosos.

Destaca també l'ús de llistes predeterminades com un factor fonamental en l'èxit del web de distribució en línia. Així, el 70% de la mostra afirma fer la compra a partir de les seves seleccions anteriors. De fet, els elements de conveniència que faciliten la selecció i control dels productes són altament valorats pels consumidors. La facilitat per localitzar els productes, les imatges com a instruments de localització i el control del contingut i la despesa del carret són elements claus d'aquesta tendència.

L'estudi constata també que els consumidors es resisteixen encara a l'adquisició en línia d'aliments frescos. El 60% dels enquestats només compra aliments frescos en botigues físiques, si bé prop del total restant ho fa en tots dos canals.

Finalment, es consolida que el consumidor percep comprar menys per impuls al canal en línia. El 50% afirma no comprar en línia productes que no ha vist prèviament a la botiga física, enfront del 40% que afirma "sentir-se atret" per les novetats i el 30% que es manifesta inclinat a provar nous productes per aquest canal.


Jesús Domingo
19.04.2018



Què és   Serveis   Notícies   Agenda   Registre   Preus   Contacte
De dilluns a divendres, de 8:00 a 15:00 hores: Gran Via Jaume I, 46 - 17001 Girona Tel. 972418500  
Divendres, de 19:30 a 22:00 hores: Palau de Fires. Passeig de la Devesa, 34-36 - 17001 Girona Tel. 972203833  
© 2005 Cambra de Comerç de Girona   Avís legal   llotjagirona@telefonica.net